Zde uvádím z jakých korpusů, krémů a polotovarů vyrábím veškerý cukrářský sortiment. Všechny receptury jsou originální cukrářské nebo domácí rodinné, které jsem si díky svým zkušenostem upravila k obrazu svému.

Piškotové korpusy

    1. vanilkový (vanilka)

    2. kakaový (kakao)

    3. čokoládový (nastrouhaná čokoláda)

    4. ořechový (vlašské ořechy)    

    5. kokosový (strouhaný kokos)

    6. punčový (máčený punčovým a rumovým aroma)

    7. mandlový (nastrouhané mandle)

    8. mramorový (dvoubarevný, tmavý/ světlý)

Před plněním krémového dortu, korpusy prokápnu rumem a promazávám marmeládou (dle chuti), aby byly vláčnější a pikantnější.

 

Tukové těsta (polotovary)

    Listové těsto (hladká mouka, tuk, ocet, voda, sůl)

    Linecké těsto (hladká mouka, tuk,moučkový cukr,žloutek citronová kůra, vanilka)

    Vaflové těsto (pomleté vlašské ořechy, hladká mouka, tuk, žloutek, citronová kůra, vanilka)

    Kokosové těsto (hladká mouka, kokos, tuk, cukr, žloutek, citronová kůra, vanilka)

    Kakaové - čokoládové těsto (hladká mouka, tuk, cukr, žloutek, kakao nebo čokoláda, citronová kůra, vanilka)

 

Krémy:

    1. vanilkový (vanilk. pudink, vanilka, rum nebo vaječný koňak, máslo)

    2. čokoládový (čokol. pudink, rozpuštěná čokoláda (classik, Kaštany, Milena) máslo)

    3. kakaový (pudink, holandské kakao, máslo)

    4. ořechový (pudink, vanilka, vlašské ořechy, rum, máslo)

    5. mandlový (mandlový pudink, vanilka, strouhané mandle, máslo)

    6. nugátový (pudink, nugát, rum, máslo)

    7. karamelový karamelový (pudink, cukrářský karamel, máslo)

    8. kokosový (kokosový pudink, vaječný koňak, kokos, máslo)

    9. kávový (pudink, rozpuštěná Kofila, káva, rum, máslo)

   10. ovocný (rozmixované nebo nakrájené ovoce, např. jahody, ananas, broskve, malina, borůvky...pudink

        dle příchutě, vaj. koňak, máslo)

   11. karamelový s jahodami (ze šťávy z jahod hustý pudink, cukrářský karamel, jahody, vaječný koňak, máslo

        dá se použít i jiné ovoce

   12. citrónový (citrónový pudink, šťáva z 1 citronu, máslo)

   13. pomerančový (pomerančový pudink popřípadě Vitacit nebo džus, šťáva z 1 pomeranče, máslo)

 

Veškeré máslové krémy odlehčuji pudinkem. Pokud chcete trvanlivější krém, doporučuji vařený žloutkový krém (je sladší) nebo moučnou kaši.

 

Tvarohové, smetanové krémy

    1. tvarohový (tvaroh, zakysaná smetana,cukr, vanilka, rum nebo vaječný koňak)

    2. tvarohovo šlehačkový (tvaroh, vyšlehaná šlehačka, vanilka, cukr)

    3. tvarohový s pomazánkovým máslem (tvaroh, pomazánkové máslo, cukr, vaječný koňak, šlehačka)

    4. tvarohovo jogurtový (tvaroh, smetanový jogurt, cukr, rum)

    5. pařížská šlehačka (cukr, kakao, šlehačka)

    6. pařížský krém těžký (cukr, čokoláda, kakao, máslo, šlehačka)

 

Tvarohovo smetanové nebo jen tvarohové krémy lze ochutit konzerovaným nebo čerstvým sezónním ovocem tak, že vzniknou různé ovocné příchutě. Tyto krémy jsou nejžádanější v jarním - letním období, kdy každý raději sáhne po něčem osvěžujícím. Nejčastějšími ovocnými krémy jsou jahodové, broskvové, ananasové, borůvkové, mangové...ale do tvarohového nebo smetanového jde použít jakékoliv ovoce. Děti mají nejraději tvarohové krémy s kakaem nebo čokoládovými lupínky.